Menu
Winkelmandje 0

Felco boomzagen

Felco boomzagen zijn geschikt voor het vakkundig afzagen van dikkere takken van 5-10 cm doorsnede. Felco maakt uitsluitend gebruik van degelijke, duurzame materialen. Onderdelen die verslijten zijn makkelijk te vervangen. Voor dunnere takken kies je een snoeischaar of takkenschaar, met name voor wat hogere en dus voor de snoeischaar onbereikbare plekken.

Voor wie bestemd

De Felco gemaakt voor de professionele markt. Maar ook de amateur tuinder of boomverzorger kan goed uit de voeten met deze betaalbare serie boomzagen. Binnen deze categorie bieden we drie verschillende types met recht zaagblad, waarvan er eentje inklapbaar is. De andere twee worden geleverd met draagholster en lus voor aan de riem.

Speciaal gevormd zaagblad voorkomt vastlopen en onderhoud

Het kegelvormige zaagblad voorkomt dat de schaar zich vastzet in het hout. Een pijltje op het zaagblad zorgt ervoor dat je je nooit kan vergissen hoe je deze boomzaag moet gebruiken. De belangrijkste beweging is trekken, vandaar ook dat we het ook wel over een trekzaag hebben als we de Felco boomzaag bedoelen. De tanden zijn zo geplaatst dat er geen vuil kan komen te zitten tussen de tanden en dat scheelt een hoop onderhoud.