Menu
Winkelmandje 0

Felco Linkshandige Snoeischaren

Wanneer u linkshandig bent, zijn er speciale snoeischaren die het knippen eenvoudiger maken. U kunt kiezen uit verschillende modellen; Felco 9, 10, voor grote handen en takken tot 25 mm en de 16 en 17 voor dameshanden en takken tot 20 mm.

Linkshandige ergonomische krachtoverbrenging ontziet pezen en gewrichten

De Felco 9 is de meest bekende linkshandige snoeischaar. De Felco 9 is dezelfde uitvoering maar dan met ergonomische rolhandgreep. Speciaal geschikt voor intensief snoeiwerk op boomkwekerijen of in wijngaarden. Het zelfde geldt voor de 16 en 17. Vanwege de dikkere handvatten ligt het gewicht ook iets hoger (ca 50 gram).

Verschillende uitvoeringen voor linkshandigen

Er zijn snoeischaren voor grote (mannen) handen en voor middelgrote (dames) handen. Ook is de ene snoeischaar meer compact of lichtgewicht dan de ander. Welke snoeischaar het beste bij u past, kunt u eigenlijk alleen maar ondervinden door deze in de hand te voelen. Want wat voor de één prettig aanvoelt, kan voor de ander juist veel minder comfortabel aanvoelen.

Profiteer van gratis verzending bij aanschaf van snoeischaren van Felco!

Felco 10 linkshandige snoeischaar & onderdelen

Felco 10 linkshandige snoeischaar & onderdelen

De felco 10 is een verbeterde uitvoering van de Felco 10 met geschroefde bladen en een ergonomische rolgreep waardoor deze snoeischaar nog prettiger in de (linker) hand ligt dan de Felco. Dat het om een linkshandige schaar gaat zie je aan de vorm van de handgrepen en aan de stand van de messen. Het snijdende bovenblad valt achter het onderblad wanneer je de schaar in de juiste (in dit geval linker-) hand vasthoudt.

Verschillen met Felco 9

De Felco 10 heeft geschroefde messen waardoor deze eenvoudiger zelf te vervangen zijn dan geklonken messen. De Felco 10 is hierdoor ook enkele tientjes duurder dan de Felco 9. Met een adviesprijs van €81,55 is de Felco 10 nog steeds een betaalbare professionele snoeischaar voor degene die regelmatig levend hout knipt, bijvoorbeeld tijdens de zomersnoei.

Overeenkomsten gebruiksgemak en preventie van pees- en gewrichtsklachten

De Felco 10 heeft net als de Felco 10 een gebogen kop en ergonomische handgrepen zodat de krachtoverbrenging optimaal is en hand en pols ontlast worden. Ook het stootblokje ontbreekt natuurlijk niet. De rolgreep zorgt voor optimale krachtsverdeling over de vijf vingers, waardoor er minder spierkracht nodig is en de kans op peesontsteking verminderd. Eenvoudige afstelling van de bladen met tandmoer.

Duurzaamheid en garantie

De bladen van gehard staal zijn duurzaam en gaan lang mee. Tijdig slijpen zorgt ervoor dat u makkelijk blijft knippen. Ook aanwezig zijn een draadsnijder en sapgoot zodat plantensappen snel afgevoerd kunnen worden en de snijbladen beter knippen.