Menu
Winkelmandje 0

Felco takkenscharen

Felco Takkenscharen en onderdelen

Het snoeien met een takkenschaar vraagt meer kracht dan een gewone snoeischaar. Maar daar waar snoeischaren takken tot 2 cm kunnen knippen, kun je met een takkenschaar al gauw tot 4- 4,5 cm gaan. Slimme krachtoverbrenging en holle buizen zorgen ervoor dat deze krachtpatsers nauwelijks veel zwaarder hoeven te wegen dan een snoeischaar. Nog dikker hout kun je niet meer knippen, hiervoor gebruik je een boomzaag.

Takkenscharen zijn snoeischaren waarmee doorgaans boomonderhoud en wintersnoei wordt uitgevoerd. Bij deze werkzaamheden worden dikkere takken weggenomen uit de tijdelijke kroon of uit de kern van de struik zodat de boom of struik meer licht en lucht krijgt om te groeien. Voor dit zwaardere werk is een snoeischaar ongeschikt. Met takkenschaar extra kracht uitoefenen Met een takkenschaar kun je meer kracht zetten omdat je deze met beide handen gebruikt. De lange handvatten van 80 cm zorgen voor extra hefboomwerking, waardoor je nog meer kracht kunt zetten. Omdat je met de takkenschaar vaak boven je hoofd werkt, is het fijn om een lichtgewicht takkenschaar te kopen. Felco Expert takkenscharen zijn daarom gemaakt van lichtgewicht aluminium of carbon en wegen amper 700 gram.

Welke takkenschaar heb je nodig?

Welke takkenschaar je nodig hebt hangt af van de aard van de werkzaamheden en van je persoonlijke voorkeur. De ene werkt liever met rechte snijbladen, terwijl de ander de voorkeur geeft aan gekromde bladen. Hoe langer de handvatten, hoe meer kracht en hoe dikker het hout dat je kunt knippen, maar ook hoe zwaarder de takkenschaar.

Groot aanbod aan takkenscharen bij Felco Nederland

Felco Nederland biedt meerdere typen takkenscharen aan. Deze vallen in drie categorie├źn uiteen: de classic, de expert en de takkenscharen met krachtbesparend overbrengingsysteem. In de laatste categorie vind je takkenscharen met extra lange, holle handvatten en een zodanig geplaatste knipkop en nokken gestuurde actie waardoor je aanzienlijk minder kracht hoeft te zetten dan bij de classic takkenschaar. Toch knip je met deze takkenscharen eenvoudig takken tot wel 40 mm.