Menu
Winkelmandje 0

Felco fruit en bloemenscharen

Bloemen kun je best een keertje met een gewone huis tuin en keuken schaar knippen. Je zult alleen meteen merken dat de plantensappen bijvoorbeeld kleverig zijn waardoor je schaar niet meer knipt. Een echte bloemen en fruitschaar heeft een anti-kleef coating en sapgoot waardoor de plantensappen sneller verdwijnen en minder plakken.

Wanneer je regelmatig bloemen of fruit oogst, dan is een speciale snoeischaar aan te bevelen. Zeker wanneer dit beroepsmatig gebeurt, zoals bijvoorbeeld een bloemist of medewerker in de kas of tuinderij. Doorgaans zijn stelen niet dikker dan 10 mm en daarom kun je voor het oogsten van fruit of het knippen van bloemen, het beste een fruit of bloemen snoeischaar gebruiken. De Felco 310 is een bloemensnoeischaar die is ontworpen voor dit speciale klusje. Het heeft als voordeel dat het knippen minder moeite kost.

Je kunt ook met een standaard snoeischaar bloemen en fruit knippen, maar door de afmetingen en omvang van de snijkop en het gewicht werk je sneller met een bloemen of fruitschaar. Omdat je bij oogsten van fruit of bloemen ook geen dikke takken hoeft af te knippen, kun je volstaan met de lichtere Felco 300 of Felco 310. De Felco 310 is speciaal ontworpen om heel precies en op moeilijk bereikbare plekken te oogsten, zoals bijvoorbeeld druiven trossen. Ga hier geen dikkere takken mee snoeien, daarvoor is dit ranke snoeischaartje niet geschikt.

Felco 300 Fruit en bloemenschaar

Felco 300 Fruit en bloemenschaar

Felco 300: snoeischaar voor de moestuin

De Felco 300 is een snoeischaar voor het lichtere werk. Je gebruikt deze oogst- en bloemenschaar bijvoorbeeld in je moes-en bloementuin. De Felco 300 is niet geschikt voor het snoeien van takken.

Oogsten van fruit en bloemen is een heel andere manier van knippen dan snoeien van takken. Meestal heb je minder kracht nodig, maar knip je vaker. Ook moet je je handen in allerlei hoeken kunnen draaien om op de juiste pek te kunnen Knippen. Dit vraagt om een flexibele, compacte, lichtgewicht snoeischaar zoals de Felco 300.

Lichtgewicht bloemenschaar

Deze bloemenschaar is slechts 19 cm lang en knipt toch met gemak stelen tot 10 mm. De bloemenschaar is voorzien van kunststof handvatten die uw handen beschermen tegen blaren en kou. Hij weegt 125 gram, dat is bijna de helft van een gewone tuin snoeischaar. Je kunt je voorstellen dat dat meetelt wanneer je de hele dag aan het bloemen of fruit knippen bent in de kas.

Ronde snijkop met scherpe messen

De snijkop (dit is het gedeelte van de snoeischaar waar de knipbladen zitten) heeft ronde snijbladen die super scherp zijn. Hierdoor knip je precies en zonder rafels. De bloemenschaar is gemaakt van deugdelijke materialen, en gaat lang mee wanneer je deze op de juiste manier onderhoud.

Onderhoudvoorschriften

Regelmatig schoonmaken en invetten met bijvoorbeeld Felco 990 onderhoudsvet zorgt ervoor dat je jarenlang met plezier kunt oogsten. Ook is regelmatig slijpen van de snijbladen aan te raden. Zodra de schaar minder goed knipt, kun je de bladen slijpen met een slijpsteen.

Alternatieven

Wilt u een professionele bloemenschaar voor knip en pakwerk, kies dan voor de Felco100. Deze heeft een verstelbare opening van de schaar en een stootblokje om je handen en polsen te ontzien. Hier hangt wel een ander prijskaartje aan, maar deze bloemenschaar gaat echt de rest van je leven mee. Deze bloemenschaar heeft namelijk aluminium handvatten waarop levenslange garantie rust. Alle onderdelen, dus ook de snijbladen, zijn te vervangen. Hiermee is weggooien overbodig en bespaar je grondstoffen, energie en dus het milieu!