Menu
Winkelmandje 0

Over ons

 

BV Van Beek & Heijermans ontstond kort na de tweede wereldoorlog en presenteert zich met het bekende handelsmerk Felco waarvan het sinds 1978 onafhankelijk distibuteur is. Felco een grote naam die bij de professionele gebruikers in kwekerijen, bij hoveniers en gemeenteplantsoenen diensten zeer bekend is.  

Felco snoeischaren, takkenscharen, boomzagen en hoveniersmessen. Zwitserse precisie instrumenten die zich kenmerken door hun unieke kwaliteit en daarom altijd bovenaan het verlanglijstje van zowel de professionele gebruiker als de hobbyist staan. Felco is tevens uitvinder van het driehoekknipsysteem wat wordt toegepast bij hun misschien bij het grote publiek wat minder bekende Kabelscharen.

 

Aluminium:

Kwaliteit: Om de kwaliteit gedurende het productieproces te garanderen wordt het aluminium uitsluitend gesmeed en niet gegoten. Door het aluminium te verwarmen wordt het soepel genoeg voor de diverse stadia van het productieproces zoals buigen, persen, stansen en frezen. Na iedere stap in het productieproces wordt het materiaal gereinigd en aan een strenge controle onderworpen alvorens met de volgende productiefase wordt begonnen.

Garantie: Felco verleend een levenslange garantie op zijn aluminium handgrepen.

Milieu: De tijdens de productie ontstane Aluminium restanten worden verzameld zodat deze opnieuw verwerkt kunnen worden. Ook het voor het reinigen gebruikte afvalwater wordt gezuiverd zodat ook dit kan worden hergebruikt.

 

Staal:

Kwaliteit: Door uitsluitend gebruikt te maken van de hoogste staalkwaliteit onderscheiden de messen van iedere Felco schaar zich door hun uitmuntende kwaliteit de uitzonderlijke hardheid welke garant staan voor een lange levensduur. Om zijn concurrenten voor te blijven zijn de door Felco toegepaste hardingsprocessen een streng bewaard geheim. Na iedere stap in het productieproces wordt het materiaal gereinigd en aan een strenge controle onderworpen alvorens met de volgende productiefase wordt begonnen.

Milieu: De tijdens de productie ontstane Staal restanten worden verzameld zodat deze opnieuw verwerkt kunnen worden. Ook het voor het reinigen gebruikte afvalwater wordt gezuiverd zodat ook dit kan worden hergebruikt.

 

Assemblage:

De assemblage van een Felco schaar wordt geheel handmatig en met de bekende Zwitserse precisie gedaan waardoor de kans op fouten vrijwel nihil is. Het resultaat is niet zomaar een schaar om te snoeien maar een precisie instrument. Ook het afstellen en verpakken van de scharen wordt volledig met de hand en met dezelfde nauwgezetheid gedaan zodat iedere Felco schaar in perfecte staat  met de juiste afstelling wordt afgeleverd.

Succes:

Ruim zestig jaar geleden heeft Felix Flisch oprichter van Felco SA en uitvinder van de snoeischaar bij de ontwikkeling ervan nauwgezet gekeken naar gewicht, levensduur, gebruiksgemak, en een zo voordelig mogelijke krachtsinspanning. De aluminium handgrepen en stalen messen combineren een laag gewicht met een enorme stevigheid en garanderen een lange levensduur. Door de messen een ronde vorm te geven kunnen takken tijdens het knippen niet zomaar weg springen. Daarnaast zijn de messen dusdanig ontworpen dat gedurende de knipbeweging  het onder en bovenmes elkaar altijd op slechts 1 plek raken waardoor er geen onnodige weerstand is tussen het onder- en bovenmes.

Door het ondermes te voorzien van een zogenaamde sapgoot worden de kleverige boomsappen afgevoerd waardoor het vastlopen van de schaar wordt tegengegaan. Dat de heer Feisch het met zijn eerste snoeischaar de Felco 1 direct bij het rechte eind had wordt bewezen door de vele imitaties die in de loop der jaren van zijn scharen zijn verschenen.

Felco vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard !

Steeds beter:

De eerste ergonomische verbetering van deze Felco snoeischaar nr. 1 was de scharen te voorzien van stootkussen om de pols van de gebruiker zoveel mogelijk te ontzien. Het resultaat was het verschijnen van de Felco 2 snoeischaar die na ruim 50 jaar nog altijd de meest bekende maar als gevolg daarvan tevens de meest geïmiteerde snoeischaar is.

  Felco snoeischaar nr. 2 

Ergonomie:

De volgende stap was het bedenken van een schaar die de benodigde krachtsinspanning van de gebruiker nog verder zou reduceren. Door het ontwikkelen van een meerollende handgreep ontstond de Felco 3 snoeischaar waarmee een besparing van de benodigde inspanning van 30% werd bereikt. Felco was ook de eerste die een linkshandige snoeischaar op de markt bracht de Felco 2 G (gauche) bij ons beter bekend als de Felco 2 links. In de jaren zeventig ontwikkelde Felco een compacte snoeischaar voor kleine handen. Deze Felco 6 snoeischaar is vandaag de dag nog steeds volop in productie en is met name zeer populair bij dames. Ook bedacht men dat wanneer de kop van een snoeischaar onder een hoek werd geplaatst de pols en onderarm van de gebruiker nog meer werden ontzien wat het gebruikscomfort zeer ten goede kwam. Door de tot dan toe meest ergonomische schaar Felco 3 te voorzien van een dergelijke schuine kop ontstond de Felco 7. Ook werden van de Felco 2 en Felco 2 links uitvoeringen met een schuine kop ontwikkeld die als Felco 8 (rechtshandig) en Felco 9 (linkshandig) op de markt verschenen. Ook werd een linkshandige schaar met rolhandgreep de Felco 10 aan de serie toegevoegd. Later volgde nog een van de Felco 6 afgeleide compacte snoeischaar met rolhandgreep, de Felco 12. Inmiddels zijn van beide compacte scharen Felco 6 en 12 ook linkshandige uitvoeringen verschenen de Felco 16 en 17, waardoor Felco nu een unieke serie ergonomische scharen heeft voor rechtse, linkse, grote of kleine handen al dan niet voorzien van de krachtbesparende rolhandgreep.

Felco Draad- en Kabelscharen

Het beste gereedschap voor de professionele industrie !

Felco kabelscharen zijn het resultaat van 60 jaar ervaring. Als wereldleider in haar marktsegment biedt Felco een assortiment gereedschappen voor alle industrievormen.

 

Briljante uitvinder en grondlegger van Felco, 

de heer Felix Flisch, bedacht een knipmethode 

waarbij het platdrukken van het

materiaal werd voorkomen. 

Het zogenaamde driehoek knipsysteem

geeft een mooie ronde snede die nagenoeg

geen nabehandeling behoeft.

 

 

De Felco snijmessen zijn van ongeëvenaarde kwaliteit. Hetgeen wordt bereikt door uitsluitend het beste materiaal te gebruiken in combinatie met de juiste behandelingen.

De handgrepen van gesmeed aluminium combineren een laag gewicht met een enorme stijfheid, bestendigheid, en ergonomie waardoor zelfs de grootste scharen gemakkelijk en comfortabel te hanteren zijn. Het spreekt voor zich dat ook deze Felco scharen worden geproduceerd met de nauwgezetheid zoals men die van dit merk mag verwachten.